Oldal kiválasztása

Volt már pár posztunk arról, hogy a labda a freestyler legjobb barátja, és különösen az Adidas OMB (Official Match Ball)-jaira igaz az, hogy akár egy “életen át is elkísérnek”, annyira tartósak. Természetesen itt is akadnak nagyon ritka darabok, melyek a freestylerek ékköveivé növik ki magukat. Nézzük is az ALL TIME TOP 10 LEGRITKÁBB ADIDAS LABDÁT.

 

10. helyezett:

Adidas AdiPure – A 2010-es években napvilágot látott labda az Adidas Pure középpályásoknak szánt focicipőhöz adták ki, de egyben az Észak Amerikai Superliga torna hivatalos labdája is volt.

Adidas-AdiPure-10-004

9. helyezett:

Adidas Kotohogi – A Tango festés designját öröklő labda a 20. születésnapját ünneplő Japán Bajnokság hivatalos labdája volt.

IF

8. helyezett:

Adidas MLS 2007 – Az amerikai MLS washingtoni Super Kupára készített labda különlegessége, hogy a Teamgeist 2 festését kapta, de ugyanakkor csak Teamgeist 1 technológiájú labda.

Adidas-Teamgeist-MLS-Washington-2007-American-Major-League-Soccer-Cup-Final-01

7. helyezett:

Adidas RFEF 2006 – A spanyol Cope Del Rey azaz a királyi kupára készített labda a mai napig az egyik legszebb Adidas Teamgeist 1 technológiájú labda.

IF

6. helyezett:

Adidas Emperor 2010 – Ugyancsak egy japán labda, amely egyben az egész 2010 és 2011-es szezont is végigjátszotta. Az egyetlen Jabulani technológiájú labda, amely sikert aratott kinézetével.

IF

5. helyezett:

Adidas Monaco 2009 – A monacói szuperkupára készített labda, melyet a Barcelona együttese nyert meg 1-0 arányban az ujrán Sahktar Donetsk ellen.

IF

4. helyezett:

Adidas 2006 Finale Paris – A 2006-os BL döntőt a Párizsban tartották, melyre az akkor fekete csillagok helyett pirosak kerültek. Ekkor debütált a végleges Teamgeist 1 technológia.

Adidas-Finale-Paris-2006-UEFA-Champions-League-Final-01

3. helyezett – Bronzérem:

Adidas Teamgeist FINAL – A 2006-os németországi világbajnokság döntőjére készített labda még ma is az egyik legszebb labdának számít. Ára jelenleg 70000 HUF felett garázdálkodik, így elég mélyen zsebbe kell nyúlni érte.

IF

2. helyezett – Ezüstérem:

Adidas Wawa Aba – Sokak meglepetésére nem első, de a máig gyártott Adidas labdák ékköve következik, a 2008-as ghánai Africa Kupa hivatalos labdája a Wawa Aba. Teamgeist 2 technológiájú, extrém színezet és tökéletesen gömb. Nem is lehet róla többet mondani, jelenleg az egész világhálón nincsen belőle eladó darab (azaz mi nem találtunk).

IF

1. helyezett – A bajnok:

Adidas Y-3 Teamgeist – Sokak számára, akik tisztában vannak ezek labdák értékeivel és megjelenésével biztosra mondták volna, hogy a Wawa Aba, vagy a Gold Teamgeist a nyerő, de nem, van egy ennél még ritkább Teamgeist labda, mely neve Adidas Y-3 Teamgeist. A labdából (nem hivatalos forrás szerint) csupán 10 darab készült, mely designjáért Yamamoto Yohji luxustervező a felelős. Soha nem volt használva egy futballmérkőzésen sem. Eredeti ára 239 € volt, mely mára valószínűleg körülbelül a tízszerese lehet. Gyönyörködjetek picit benne:

IF

forrás: (www.afewgoodball.com)