2009 BL DÖNTŐ

A 2008/2009 szezon Bajnokok Ligája döntőben játszó csapatok a Manchester United és az FC Barcelona volt. Ez Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egyedüli összecsapása BL döntőt tekintve, vajon ki lett a G.O.A.T.?

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

"A legimpozánsabb labda" állt az akkori újságok címlapján, hiszen ez időben még se közösségi média, és az internetes hírportálokat sem böngészték az emberek annyian, mint most. Sokak szerint a legrészletesebb labda külsőt tekintve, mivel mindenben van egy kis elrejtett részlet. A vörös burgundi színvilágot a Római Birodalom inspirálta. A csillagokat összekötő ezüst, amely miatt egy csillag hiányzik - A csillag helyett ezüstben a BL serleg ékeskedik - a "Minden út Rómába vezet" közmondás ihlette.

A csoportkörben ebben az évben kivételesen nem történt semmi meglepő. A Panathinaikosz csoportelsőségét lehetett kiemelni. A kieséses szakaszban a Bayern elképesztő két mérkőzés alatt 12 góllal küldte haza a Porto csapatát, bár lendületük nem tartott sokáig, a Barcelona Xavi-Iniesta-Messi triója 5 góllal búcsúztatta őket. Az Arsenalnak 7 büntető kellett a legjobb nyolcba jutáshoz, de a tavalyi címvédő könnyedén lépett túl rajtuk is 2-3 gólos sikerekkel.

A döntő, ha a gólokat nézzük távolról nem tűnik izgalmasnak a 2-0 végeredmény az FC Barcelona javára, de a mérkőzés tele volt érdekességekkel. A labdatartás szinte megegyező volt, mind a kapura lövések száma, azonban az első félidő 10. percében Eto'o káprázatos cselét követően Van der Saar nem tudott hárítani. A második félidőben pedig 8x annyi kaput eltaláló lövése volt a gránátvörös-kékeknek, mint a vörös ördögöknek. A 70. percben egy beadást követően a 169 cm magas Lionel Messi fejelte a kapuba a labdát, beállítva ezzel a végeredményt.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!