2010 BL DÖNTŐ

A 2009/2010 szezon Bajnokok Ligája döntőjét a rekorder Real Madrid, Stantiago Bernabeu stadionjában rendezték. Ebben az évben meglepő fordulatokkal sikerült elhódítania a trófeát José Mourinhonak.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A labda a 10. Bajnokok Ligája döntő labda, amelyet a háromcsíkos márka szállít, emiatt is kapta a labda az arany csillagokat, amelyek piros határa a spanyol nemzeti lobogóra reflektál. Az arany színű csillagokban az elmúlt 10 év döntőjének helyszíne köszön vissza. Ebben az évben az adidas teljesen új panel struktúrával rukkolt elő. A korábban a VB labdák ismert panelezését leváltották az ötszögek helyére ötágú csillagra, míg a hatszöget kicsit más formát kaptak. Ezt az elrendezést a mai napig használja a márka.

A csoportkör talán a Bajnokok Ligája történetének legváltozatosabb összetételét adta, ami az országokat illeti. 15 ország csapatai jutottak a főtáblára, köztük a magyar bajnok DVSC is, amely csoportjából meglepetésre a Liverpoolnak kellett kihagynia a kieséses szakaszt. A Real Madridot a Lyon búcsúztatta rögtön a legjobb 16 között. Az elődöntőben az előbbi francia alakulat szenvedett vereséget a Bayern München ellen, míg a másik ágon a tavalyi győztes Barcelonát küldte haza az Internazinale fekete-kék mezesei.

A döntőben a bajorok Müller-Ribéry-Robben támadósora kezdte jobban a mérkőzést, de gólig nem sikerült eljutniuk. Szemben Militaoval, aki a 35. percben egy kiugratást követően a kapus felett emelte a hálóba a labdát. A második felidő 70. percében pedig szintén ő egy elképesztő lövőcselt követően rúgta meg a második találatot. A mérkőzés lefújása után szinte alig tudott elköszönni az immáron Világbajnok, Bajnokok Ligája győztes Materezzitól, már úton volt a döntő helyszínét biztosító Real Madrid központjába.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!