2011 BL DÖNTŐ

A 2010/2011 szezon Bajnokok Ligája döntőjének helyszíne a futball történelem talán legismertebb Stadionja a Wembley Aréna volt. A döntő két évvel ezelőtt is ugyan ezen csapatok alkották.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A labda kinézetét tekintve nem sikerült túl impozánsra a helyszínt tekintve. A jelenleg már 1,5 éve azonos technológiával készült labda teljesen vörös csillagokat kapott, amelyek közül csak három tért el a labdán. A három jellegzetes oroszlán közül kettő a Bajnokok Ligája serlegét tartja, míg egyetlen egy csillag narancssárga színt kapott. A tervezők elmondása szerint ennek oka, hogy ez az esemény lesz aznap London sztárja, így emiatt a megkülönböztetett szín.

Az ezévi csoportkörben rengeteg kiscsapat kapott helyet, nem volt igazán halálcsoport. Emiatt a legjobb 16 között már csak nagycsapatokkal találkozhattunk a Copenhagen csapatát leszámítva. A tavalyi bajnok Intert a Schalke csapata búcsúztatta a legjobb 8 közt, majd a legjobb 4-ben a Manchester United vetett véget a német csapat menetelésének. A másik ágon El Clasicot játszott a Barca és a Madrid, végül előbbi jutott a döntőbe.

A döntőben a 2009-es BL végső összecsapásának visszavágójára sikeredett már, ami a csapatokat illeti. A különbség annyi, hogy Ronaldo már nem volt a vörös ördögök tagja. A mérkőzés első találatát a tiki-taka taktikát játszó FC Barcelona szerezte Pedro révén, de rá 7 perccel Rooney már egyenlíteni tudott. A második félidő elején Lionel Messi, majd egy gyönyörű szinte állított labdából nekifutás nélkül David Villa szerezte a gránátvörös-kékek harmadik, egyben utolsó találatát. Ez lett a katalánok 4. BL trófeája.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!