2012 BL DÖNTŐ

A 2011/2012 szezon Bajnokok Ligája döntőjének helyszíne a bajorok legnagyobb stadionja az Allianz Aréna lett. Itt emelhette fel a Chelsea először a BL trófeát.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A labda festése le sem tagadhatná, hogy mi inspirálta. A Bayern München hazája, az Allianz Aréna külső borítását vitték a labda csillag paneleire. A labdáról két érdekesség is terjeng, miszerint két változat is készült belőle. Az egyik esetben ezüst színű sziluettet találhatunk a csillagok körül, a másik esetben aranyat. Továbbá csak ebben az évben a labda anyaga megváltozott és egy merevebb, de sajnos nagyon víztaszító és csúszós felületettel látták azt el, amely csak egyetlen egy szezont élt meg.

A csoportkör meglepetése volt, hogy az előző évbeli Premier League bajnok Manchester United és az azonos városbeli Manchester City búcsúzni kényszerült. A kieséses szakaszban a cyprusi APEOL csapata a legjobb 8-ig menetelt. Az elődöntőben a Bayern München a Real Madrid csapatát büntetőpárbajban győzte le, míg az előző évért bosszútálló Chelsea a Barcelonát ejtette ki a célegyenes előtt.

Ritka alkalmak egyike, hogy a döntőben szereplő egyik csapat ténylegesen hazai pályán van. Ez korábban a Bajnokok Ligája történelmében egyszer sem fordult elő. Az első gólra egészen a 83. percig kellett várni, mikor is Müller talált a kapuba. A lefújás előtt 2 perccel pedig Drogba egyenlített. A hosszabbítás is góltalan volt, így a büntetőpárbaj következett. A Chelsea 2008-ban a döntőben elbukta a párbajt, de itt hiába hibával kezdtél végül 4-3 összesítéssel győztek.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!