Oldal kiválasztása

Országos Bajnokság Szabályzata

Előszó

Az F3 (Freestyle Football Federation) minden évben maximum 1 országos bajnokságot megrendezését engedélyezi. A freestylerek különböző bajnokságokon (országos bajnokság, kontinensbajnokság, világbajnokság) szerezhetnek pontokat egy év során, ami alapján kialakul a rangsor és az élen álló sportoló nyeri meg a világbajnoki címet az adott évben.

Az országos bajnokságokon az alábbi pontok oszthatóak ki:

 • bajnok – 125 pont
 • második helyezett – 75 pont
 • top 4 – 45 pont
 • top8 – 20 pont
 • top16 – 10 pont
 • top32 – 5 pont
 • részvétel – 1 pont

A Dunai Regatta X Freestyle Foci F3 Országos Bajnokság esetén az online kvalifikációban való részvétel számít 1 pontnak, míg a legjobb 16-ba kerülő freestyler jut be az élő versenybe, amely 2017.05.06-án szombaton 11:00-tól kerül megrendezésre a Budapest, 1111 Műegyetem rakparton.

A verseny lebonyolítása:

Nevezés:

A freestylereknek az április 15 és május 1 23:59-ig tartó időszakban kell online kvalifikáció videót készíteniük, amelynek szabályai a következőek:

 • minimum 40 – maximum 66 másodperces vágatlan videó (introval)
 • A versenyzőnek az alábbi linkről letölthető 6 másodperces introt a videó elejére kell tennie: https://we.tl/yqNxGEF28f
 • A versenyző az alábbi névvel töltse fel videóját: Dunai Regatta X Freestyle Foci F3 OB – Selejtező – NÉV
 • A videónak 2017-ben kell készülnie!
 • A versenyzőnek a videóját a youtube videómegosztó portálra kell feltöltenie és azt nyilvános státuszra kell állítania (nem listázott videókat nem fogadunk el).
 • A vágatlan videóba effektek rakhatók a kameramozgás engedélyezett, de amennyiben vágás van a videóban, az azutáni részeket a zsűri nem értékeli
 • A videóban gyorsítás vagy lassítás nem lehet!
 • A videót egyetlen egyszer küldheti el a versenyző az info@www.freestylefoci.hu e-mail címre
 • Az emailben tárgynak a videó nevét tegye – Dunai Regatta X Freestyle Foci F3 OB – Selejtező – NÉV
 • A videó megérkezését visszaigazoljuk, ezek után új videót csak indokolt esetben fogadunk el a versenyzőtől (pl.: youtube fiók törlésre került, egyéb vis major esetek)
 • A videókat a versenyen is jelenlévő három tagú zsűri fogja értékelni.
 • Kérlek ügyeljetek a hangfájlokra, lehetőség szerint szerzői jog megsértése nélkül használható zenét rakjatok videóitok alá, vagy egyáltalán ne is rakjatok!

Értékelés:

A zsűri 2017.05.03. éjfélig kiválasztja a legjobb 16 videót és kisorsolja előre az adott párharcokat, illetve ágakat. A 17. és 18. helyezett tartalék szerepet kap a versenyre, amennyiben a legjobb 16 versenyző közül valaki nem jelenik meg, vagy nem vállalja a versenyzést, úgy a tartalék emberek automatikusan bejutnak a legjobb 16-ba.

Verseny napja:

A versenyre hivatalosan 11:30-ra érkezzenek a versenyzők, ahol amennyiben előzetesen letöltik a versenyzéshez szükséges nyilatkozatot és kitöltik azt, és leadják a szervezőknek a helyszínen, úgy várhatják a 13:00-kor kezdődő csatákat.

A versenyzői nyilatkozat itt tölthető le: https://we.tl/fhNAwHK8XS

Amennyiben a versenyző 18. életévét még nem töltötte be, úgy a szülőnek kell beleegyeznie gyermeke részvételébe, ez a nyilatkozat ugyanitt tölthető le.

A csaták és videók értékelése, a zsűrizés:

Kizárással járó esetek:

A versenyző nem használhat semmilyen tapadást segítő elemet (ragasztó, ragasztószalag, ragadós cipőfűzők) nem használhat. Ezt a „Headjudge” ellenőrzi a verseny kezdete előtt. A zsűri a verseny folyamán bármikor ellenőrizheti a játékos öltözetét, lábbelijét, labdáját. Sapkát a versenyző használhat a csata során. A csata során labda vagy cipő nem cserélhető. Plusz ember „használata” a trükkökhöz nem megengedett, továbbá egy labdánál többet nem használhat a versenyző a csata során. Az ellenfél kifigurázása engedélyezett, de a tiszteletlenség kizárást vonhat maga után. A kéz használata tilos a verseny során, amelyet a zsűri hibának értékel. A versenyzők nem hagyhatják el a csatateret a csata és az értékelés alatt. A versenyzők nem csinálhatnak semmilyen trükköt, vagy mozdulatot amíg a másik versenyző előad.

A labda:

Csak 5-ös méretű labda használható, amelynek kerülete nem lehet kisebb, mint 66 cm. A labdák nem lehetnek egyénileg módosítottak és levegővel kell őket felfújni. Egy labda súlya nem lehet kevesebb 400 grammnál!

Kéz:

A kéz használata minden esetben hibának minősül, amennyiben azt a versenyző korrekcióra használja. A felkartól az ujjvégig számít a „kéz” szabály. A labda megpörgetése kézzel megengedett.

A Zsűri:

A zsűri tagjainak nem feltétlen muszáj jelenleg is aktív sportolónak lennie, de legalább 4 éves szabadstílusú labdarúgásban eltöltött évvel kell rendelkezniük és aktív közösségi munkájuk kell legyen. A zsűri végső döntése utólag nem másítható meg (kivételt nyújt a kizárás). A zsűri nem konzultálhat a döntésüket illetően a csata közben és a döntés előtt.

A trükkök értékelése:

Az alábbi stílusokat a zsűri egyenként értékeli, egyik stílus sem lehet egybevágó (nem helyettesíti azt) a másikkal, a zsűri azonosan értékeli az alábbi részeket:

– Low-air

– Upper

– Sitting

– Blocking

– Transations

– Ground+FlickUps

– Hibaszám (kivétel)

A fenti szempontokon belül, a zsűri értékeli a:

– Flowt (Online kvalifikáció esetén a folyamatosság és a sebességet foglalja magába, a musicality plusznak számít)

– Stylet (Egyedi trükkök és trükkök könnyed végrehajtása)

– Varietyt (Trükkök változatossága)

– Controlt (Trükkök tisztasága, kivitelezése)

– Element of surpriset / Big movest (Nehéz trükkök)

Ezek mindegyike azonos értékkel bír és külön indivídiumokat képeznek a fent említett 7 szempont mellett, tehát összesen 12 szempont alapján értékel a zsűri.

Továbbá a fent említett szempontokon belül a zsűri figyelembe veszi a: mindkét láb használatát, stallokat, rollokat, mindkét „side” használatát, klasszikus sittinget, „new-style” sittinget, akrobatikus mozdulatokat.

A hibák 2 fő csoportra bonthatóak: Kis hibák, amelyek definíció szerint azon hibák, amelyek esetében az elejtett labda a sportoló komfortzónáján belül esik le, és egy mozdulattal folytatható az. A nagy hibák esetén a labda a sportolótól messzire elpattan és megszakítja a „flowt”. A kéz minden esetben nagy hibának számít.

Csaták:

A versenyzőnek elég helyet kell biztosítani trükkjei megvalósításhoz. A hagyományos 3 perc, 2 játékos, 1+1 labda szerint működnek a szabályok. A versenyzők felváltva maximum 30 másodperces zenével aláfestett időintervallumokban mutathatják be trükkjeiket.

A speakernek jeleznie kell minden 30 másodperc utolsó 5 másodpercét, tájékoztatva ezzel a versenyzőt. Ha az egyik versenyző idő előtt fejezi be annak 30 másodpercét, akkor a maradék időt az ellenfél felhasználhatja saját 30 másodpercét kibővítve azzal.

A szervezők a 30 másodperc leteltét hangjelzéssel továbbá a speakeren keresztül tudatják a versenyzővel, hogy az letelt. Ha a versenyző éppen akció közben van, akkor a befejező mozdulatot a zsűr még értékeli, amennyiben időben abbahagyja azt. A csaták szervezését ábrán mutatják majd be.  A csaták esetén további szempontok érvényesek, amelyeket május 3-ig ismertetünk.