DVSC X FFC

Elkezdtünk dolgozni egy klub Tiktok csatornáján, rögtön az egyik legnépszerűbb oldallá váltak a platformon a magyar csapatok között! 3 hónap, 10 000 követő!

0 .
MAGYAR KLUBOK RANGSORA NÉPSZERŰSÉGBEN A TT FELÜLETÉN.
0
Tiktok követők száma 3 hónap alatt
0
LIKEK SZÁMA

⬇️ RÉSZLETESEBBEN ITT OLVASHATSZ RÓLA ⬇️

2023 február elejétől kezdtük el a közös munkát a DVSC csapatával, ahol a trendeknek megfelelően a gyors, rövid, catchy tartalmairól híres Tiktok platformján szerették volna megvetni a lábukat. A cél a pozitív, de egészséges kommunikáció kialakítása a szurkolók és a csapat között.

Mottónk: „Trendek ellenszelében” A platform a futballklubok tekintetében a covid ideje alatt lett népszerű. A Magyar Nemzeti Bajnokságot tekintve ezidőben az FTC, az MTK és a Fehérvár tett szert nagyobb számú követőbázisra, amelyek közül a sokszoros magyar bajnok zöld-fehérek már 100 000 felett járnak, míg a dobogón az MTK (28 000) és a Fehérvár (22 000) osztoznak. A többi klub (DVTK, Újpest, Kisvárda, ZTE) 5-10 ezer közti bázissal rendelkezik. Mi a nulláról kezdtük Február elején.

Külföldi sikeres klubokat nézve a jelenleg Tiktokon tomboló Capcut trendek mindent visznek. Ha csak ilyen tartalmat gyártanának ezek az óriások is folyamatosan növekednének, de mi a helyzet a relatív kisebb csapatokkal?

Általánosságban 5-5 tartalmat vizsgáltunk meg, amelyek megmutatták, hogy a saját tartalom kontra a trend ~10x jobban teljesít. A trendeket 24000-en nézték meg és 155 követőt hoztak, míg a játékosokkal külön készített tartalmak 275 000 megtekintést és 2300 követőt eredményeztek. Ekettő között találhatóak a mérkőzés előtti, utáni kisfilmek, amelyek 40 000 nézőt és 250 követőt hoztak a tányérra.

Ezek alapján kijelenthető, hogy több figyelmet fordítva a mikrofilmekre, jobb eredmény érhető el, hiszen ezáltal a klub szurkolói mégiscsak egyfajta személyes, a pályán nem látható tartalmat fogyaszthatnak.

A fenti egy hónapot követően Május 14-én az utolsó mindent eldöntő mérkőzések előtt elértük a 10 000-es követőszámot. Ebben legnagyobb szerepet a játékosok nyitottsága és a tartalmak egyediségének köszönhettük, hogy a Loki a tavaszi szezon legnépszerűbb klubja lett a tiktok felületén.