FEVER NOVA

Az ezredfordulósok számára a Fevernova olyan, mint a Szent Grál! Ez a labda a 2002-es világbajnokság szimbóluma, amelyet Dél-Koreában és Japánban játszottak.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A 2002-es világbajnokság hivatalos labdáján a legszembetűnőbb változás a dizájnban volt. A pezsgő- és aranyszínű Fevernovában egy "shuriken" vagy Ninja csillag (egy tüskékkel ellátott kézi fegyver, amelyet dobnak, azaz egy dobócsillag) található. Az adidas szerint az arany szín a két rendező nemzet energiáját szimbolizálja, a vörös lángok pedig a tűz, mint mozgató életerő hagyományát képviselik. Ami viszont a kinézeténél talán nagyobb érdeklődést vált ki, az a labda felépítése.

A japán Molten céggel együttműködve olyan labdát készítettek, amelynek felülete három milliméter vastag. Speciális mesterséges polisztirol és természetes gumi kombinációjával mintegy 10 réteg található a Fevernova labdában. Ezenkívül ezekbe a szintetikus rétegekbe gázzal töltött mikrobuborékok voltak beágyazva, amelyeket az adidas műszaki vezetője, Gunther Pfau "pontosabb repülési útvonal létrehozására terveztük, így ez a valaha volt legpontosabb futball labda.” szavakkal jellemzett.

FEVERNOVA_5

Érdekesség, hogy ez volt az utolsó varrott labda, amellyel világbajnoki meccset játszottak. Ekkor még a döntőnek nem volt külön labdája, hanem az egész tornát egy labdával játszották végig.

A remények szerint mindez több gólt és jobb játékot eredményez Dél-Koreában és Japánban. Az adidas marketingje azt is állítja, hogy a labda "jobb tömörítéssel és robbanékonyabb visszapattanó karakterisztikával rendelkezik", ami izgalmasabbá teszi a játékokat. A november végén, a dél-koreai Busanban megrendezett leleplezési ceremónián a Manchester United akkori játékosa David Beckham azt mondta: „Ennél jobb labdával, még nem találkoztam”.

FEVERNOVA_3

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!
Kapcsolat fül