Oldal kiválasztása

Crazy Russian Hacker – jóvágású orosz fiatalember

Rengeteg gyerekkori kínszenvedéstől kímélt volna meg minket, ha korábban látjuk meg az interneten “Crazy Russian Hacker” videóját. Angolul, de erős orosz akcentussal adja tudtunkra, hogy egy defektjavító spray nevezetű kis eszközzel és egy kompresszor segítségével könnyedén orvosolhatjuk a levegő szivárgását a labdából.

Ahonnan az ötlet ered: https://www.youtube.com/watch?v=zpY82I49aA0

Fontos megemlíteni, hogy ezek az abroncs javító sprayk kizárólag enyhe, maximum 5 mm-es lyukat képesek elfedni. Mi egy 200 ml-es olasz gyártmányú “Stac Plastic” márkájú főként motorgumi belsőkhöz használt kiszerelést vettünk. Bolti ára 1500 Ft volt, amely nem tűnik soknak, ha szeretett labdánkról van szó.

Tesztalany

Tesztalany

Tesztalanyunk egy 5 helyen eresztő Adidas Finale 2008 OMB labda volt. Nulladik lépésként, a kompresszort üzembe kell helyezni, enélkül nem garantált, hogy elegendő nyomást tudunk biztosítani a labdában.

Első lépésként, a defektjavító fúvókájához egy tűszelepet erősítünk, majd ezt beledugjuk a labda szelepébe. 2-3 kisebb fújás bőven elegendő a szükséges mennyiség beviteléhez.

Második lépésként, rögtön összerázzuk a labdát, pattogtatjuk, gurítjuk, rugdossuk azért, hogy a benne lévő jelenleg hab formájú anyag teljesen kitöltse a belső peremet.

Harmadik és egyben utolsó lépésként, a kompresszort rászabadítjuk a “pöttyösre” és a labdára írt optimális érték helyett duplájára (közel 1 bar) fújjuk.
Az anyag ezek után már szinte biztos, hogy kitöltötte a lyukakat és a labda innentől kezdve újra használható.

Nem csak egy labdán, hanem többen is teszteltük. Egy Adidas Finale Capitani Replica és egy Nike Hardground (betonra való) labda is részt vett az akciónkban. Mind a kettőn az előbbi műveletet végrehajtottuk és az eredményt nem maradt el. Mind a kettőt meg tudtuk javítani.

Szelep hibás labdák azonban továbbra sem javíthatóak ezzel a technológiával, de lyukakra, kis résekre bátran merjük ajánlani. Egy ilyen kis 200 ml-es tubus közel 5-6 labdára is elég ragasztó anyagot biztosít.

Videónk a ragasztásról, magyarul: https://www.youtube.com/watch?v=s8o4Hn17X-8