Oldal kiválasztása

Hazaérek a suliból, kint már sötét van, pedig csak 17 óra van. Szerencsére ma van az RBSS, a Red Bull által 2008 óta szervezett Freestyle Foci Világbajnokság.
Minden évben… várjunk csak?!…
Szóval minden második évben van ilyen verseny, amire az egész freestyle világ megfeszülten figyel.
2008 – Seán
2010 – Azun
2012 – Tokura
2013 – Szymo
2014 – Andrew
2016 – ???

Hát az az egy biztos, hogy nem Andrew, mivel ő már annyi mindent nyert, hogy gáznak érezte volna, ha ezt is behúzza, amire minden esélye meg is volt, így visszamondta az indulást, teret adva a fiatal tehetségeknek.

Sebaj, így is hatalmas nevek vannak! Idén 32 embert engedett a Red Bull kvalifikáltatni, ami sajnos évről évre egy csökkenő tendencia, de lássuk csak… ez itt az RBSS-en résztvevő országok térképe. Vörössel a férfit indítható országok, sárgával a nőket indítható országok, és szegény rózsaszín, pedig akiknél férfi és női induló is megtalálható*.

Két kivétel akad persze, az egyik a már említett Andrew Henderson, aki visszamondta az indulását, és indulhatott volna a brit bajnok is akár… ha éppenséggel nem ő lenne az. A másik Lengyelország, akik a nőknél duplán indulhatnak.
map

Leülne az ember, hogy élvezze a 2 évente megrendezendő versenyt, amelyet a Red Bull csak az egyik nap közvetít. Ez azért is vicces, mert még 2014-ben is volt Live közvetítés a selejtezőkről, idén már ez sincs, így néha 1-1 nagyobb mobilnetcsomagot váltó sportoló tesz fel Live videót, vagy részletet.
Ez azért ciki, mert a magyar induló Szász Kitti, 8 órától lesz, és őt sem láthatjuk, ha ez így marad, pedig szorítanak itthon a hazaiak.

A cikkírásban sosem jó, ha valaki belecsempészi a véleményét is, de a Red Bull 2013 óra a fejébe vette, hogy ez a sportág nem megy annyira és mintha szándékosan akarná leépíteni. 2009-ben 60 ország indult ezen a versenyen, és akkor is annyi volt a repülőjegy, mint most. A térképet elnézegetve szembetűnik, hogy 3 jelentős régió is kiesett idén, de lényegében, már 2013 óta.
Közép Európában 9 ország nem tudott indulni, egész Afrika hiányzik lényegében, Kína-India és környező országaik, de Kanadán felül már csak az egész Egyesült Államok 50 állama hiányzik, és nem hinném, hogy az amerikai elnökválasztás miatt hagynák ki.

Évről évre több milliós, milliárdos nézettséget hozó F2freestylers, Skilltwins, S3society, Andrew Henderson, Marcel Gurk sem elég ahhoz, hogy a Red Bull és a Freestyle Futball Nemzetközi Szövetség (F3) magára találjon és nem csak a negyed világot hívná meg rá, annak a felét is wildcarddal (meghívókártya, nem szükséges versenyt nyerned a részvételhez).

Ha engem kérdeztek, eléggé rossz a helyzet, és nem igazán látni a kiutat. Főleg úgy, hogy az idei RBSS borzalmas beharangozó videója a helyszínen készült, illetve, mintha nem találnák a 2014-es felvételeket, mivel abból 1 darab sem került bele. A Live tweeting, amire az F3 szövetség milliókat költ el, hogy a sportágat népszerűsítse nem működik, a közvetítések egyedül Miran Pirner szakmai tudása miatt kiválóak, de ha azt nézzük, ez is egy totálisan rossz verseny lett és lesz.
Nekünk semmi más dolgunk nincsen, mint szorítani Szász Kittiért, és reméljük, hogy a Red Bull észhez kap, ha pedig mégsem, akkor még mindig ott vannak az alternatívák.

cwqtm8bwgaak6am