2022/23 BL

2022/2023 Bajnokok Ligája szezonjába sajnos magyar csapat ugyan nem jutott, de a csoportkör váratlan eseményekkel volt gazdag. Például, hogy az FC Barcelona, és a Juventus is búcsúzni kényszerült.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A torna labdáját idén a női Bajnokok Liga sorozatéval azonos mintázatú, de eltérő színű festéssel díszítették. A festést az űr mélyfekete színéből a fehér színt bontva a szivárvány minden árnyalatával jutunk el a fehérig. A női torna labdája ezüst színekben virít a kék és a narancs árnyalataival egyveleget alkotva.

A Ferencváros címvédőként kapott esélyt a főtáblára jutáshoz, és az első akadályt könnyedén, a második meccset hazai pályán megfordítva a Slovan Bratislava ellen vette sikeresen, de végül a főtábláról lemaradva az Európa-Liga csoportkörébe kvalifikálta magát, ahonnan elsőként továbbjutva a tavaszi kupasorozatban végül a nyolcaddöntőig jutott.

A csoportkör meglepetés távozói a "halálcsoportból" kieső FC Barcelona volt (akik a Bayern és az Inter ellen maradtak alúl), de a Juventusnak is távoznia kellett a sorozatból idő előtt, a Benfica hatalmas menetelését követően. Érdekesség az Európa-Liga legjobb 16 csapatához tartozó rájátszás, ahol a Manchester-United és az FC Barcelona csapott össze. Ezt a meccsek 2x többen nézték a tv képernyőin keresztül, mint a Bajnokok-Ligája legjobb 16 csapatához tartozó Real Madrid - Liverpool találkozót.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!
Kapcsolat fül