2023 BL DÖNTŐ

A 2022/2023 szezon Bajnokok Ligája döntőjének helyszíne Isztanbul városa lesz immáron 2020, 2021 után harmadjára. Hozzátéve, hogy az előző két döntő a pandémia miatt elmaradt.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

Említve, hogy a döntő szintén Isztanbulban lesz, így a dizájnereknek eléggé mélyre kellett ásni, hogy egy újabb, érdekes festést tudjanak a labda fehér paneljaira festeni. A 2004/2005-ös isztambuli UEFA Bajnokok Ligája-döntőben használt labda színeiből merítve a királykék háttér, valamint az arany és ezüst sziluettekkel tisztelegnek a verseny valaha volt egyik legizgalmasabb visszatérése előtt. Az arany részletek a város történelmét és kultúráját képviselik, az ezüst jelölések pedig az áhított Bajnokok Ligája trófeát.

A kiesés szakasz ugyan még nem zárult le, hiszen jelenleg a negyeddöntők következnek, azonban már a nyolcaddöntő is elég gólzáporosra sikeredett. Gondolunk itt a Manchester City 7-0 győzelmére vagy a Real Madrid és a Liverpool tavalyi döntő csatájának ismétlésére, amely 6-2 végeredménnyel zárult. Hosszú idő után először fordul elő, hogy 8 csapatból 3 a Seria A résztvevője, hiszen a Napoli, az Inter és az AC Milan is tagja a legjobbaknak.

A döntőt az Atatürk Olimpiai Stadionban fogják rendezni, amely helyt adott talán minden idők legemlékezetesebb BL csatának, amely a Liverpool sikerét hozta az AC Milánnal szemben. Összesen 1 perc 2 másodperc telt el az első játékidőből, de Maldini révén már a fekete-vörösök szereztek előnyt. Az első félidő végére már 3-0-ra vezetettek. A második félidőben a Liverpool összesen 15 perc alatt 3-3-ra mentette az eredményt, amely végül a büntetőpárbajig állandó maradt. Végül Jerzy Dudek óriási táncát követően a Milan 3 büntetőt hagyott ki és így a Liverpool emelte magasba a trófeát. Mi lesz idén?

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!
Kapcsolat fül