2023 BL DÖNTŐ

A 2022/2023 szezon Bajnokok Ligája döntőjének helyszíne Isztanbul városa lesz immáron 2020, 2021 után harmadjára. Hozzátéve, hogy az előző két döntő a pandémia miatt elmaradt.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

Említve, hogy a döntő szintén Isztanbulban lesz, így a dizájnereknek eléggé mélyre kellett ásni, hogy egy újabb, érdekes festést tudjanak a labda fehér paneljaira festeni. A 2004/2005-ös isztambuli UEFA Bajnokok Ligája-döntőben használt labda színeiből merítve a királykék háttér, valamint az arany és ezüst sziluettekkel tisztelegnek a verseny valaha volt egyik legizgalmasabb visszatérése előtt. Az arany részletek a város történelmét és kultúráját képviselik, az ezüst jelölések pedig az áhított Bajnokok Ligája trófeát.

A kiesés szakasz ugyan még nem zárult le, hiszen jelenleg a negyeddöntők következnek, azonban már a nyolcaddöntő is elég gólzáporosra sikeredett. Gondolunk itt a Manchester City 7-0 győzelmére vagy a Real Madrid és a Liverpool tavalyi döntő csatájának ismétlésére, amely 6-2 végeredménnyel zárult. Hosszú idő után először fordul elő, hogy 8 csapatból 3 a Seria A résztvevője, hiszen a Napoli, az Inter és az AC Milan is tagja a legjobbaknak.

A döntőt az Atatürk Olimpiai Stadionban fogják rendezni, amely helyt adott talán minden idők legemlékezetesebb BL csatának, amely a Liverpool sikerét hozta az AC Milánnal szemben. A 2023-as döntőt szintén egy milánói alakulat a 2010-ben győzelmet szerzett Internazionale és a történelme első Bajnokok Ligája döntőjét játszó Manchester City játszotta. A mérkőzés első félideje nem tartogatott izgalmakat, majd a második félidőben Rodri góljával a világoskékek előnyhöz jutva megnyerték a találkozót.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!
Kapcsolat fül