FUSSBALLLIEBE

Az Adidas 2023 Novemberében bemutatta a 2024-es Európa-Bajnokság hivatalos labdáját, amelyet "FUSSBALLLIEBE" névre kereszteltek. Ez az első olyan labda, amely megreformálja, mondhatni AI-val támogatja a bírók munkáját a "Connected Ball Technology" révén.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A FUSSBALLLIEBE-t kifejezetten a nagyobb játékpontosság érdekében tervezték. A PRECISIONSHELL 20 darabból álló panelek felületét stratégiailag elhelyezett mélyedések borítják a labda külső héján, amelyeket alaposan kutatták és tesztelték mind a laboratóriumban, mind a pályán, hogy szabályozzák a légáramlást a labda körül a maximális pontosság elérése érdekében. A labdán belüli úttörő "CTR-CORE" belső mag támogatja balanszban tartja a labdát és megakadályozza az excentrikus kilengéseket.

A FUSSBALLLIEBE dizájnja a labda mozgását és a játék energiáját reprezentálja a feltűnő fekete szárnyformákon keresztül, melyeket színes élek, ívek és pontok emelnek ki. A merész piros, kék, zöld és narancssárga színek használata egyszerre ünnepli azt a lendületet, amelyeket a tornán résztvevő nemzetek játékosai és szurkolói képviselnek. A labdán a tornának otthont adó stadionok illusztrációi láthatók az egyes rendező városok neve mellett.

Az UEFA Európa-labdarúgó-bajnokságon első ízben a meccslabdák az Adidas Connected Ball technológiáját használják – amely valós időben küld precíz adatokat a labdától a videóbíróknak. A játékospozíció-adatokat mesterséges intelligenciával kombinálva ez az innováció hozzájárul az UEFA fél-automata les technológiához, és kulcsfontosságú lesz a mérkőzések gyorsabb döntéseinek meghozásában. A Kinexon-nal szoros együttműködésben kifejlesztett technológia abban is segíthet a VAR munkatársainak, hogy azonosítsák az egyedi labdaérintéseket - ezzel beazonosítva a kézzel történő hozzáérést is.

A labdát az adidas Manuel Neuer német válogatott, világbajnok, bajnokok ligája győztes, német kupa és bajnok kapussal mutatta be. Az adidas az EURO 2024 alkalmával 900 labdát ajándékoz a helyi iskoláknak edukáció és sport céljából.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!
Kapcsolat fül