2008 BL DÖNTŐ

A 2007/2008 szezon Bajnokok Ligája döntőját Moszkvában rendezték a Chelsea és a Manchester United csapatai között. A döntő a hosszabbításon át a büntető párbaj szétlövéséig is eljutott, amely végül a vörös ördögöknek hozott szerencsét.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A labdát a háromcsíkos gyártó készítette, amelynek paneljai és technológiája azonos az Európa Bajnokság labdájával. A 14 csillag festéssel ellátott labda alapszínei az arannyal meghintett fehér és a vörös. A labdát a vörös tér katedrálisainak színe, illetve a Boldog Vazul Székesegyház kupoláinak mintája inspirálta. A panelek egy újfajta a golflabdáéhoz hasonló pontozott, dombornyomott felületet kaptak, ezzel segítve a labda pontosabb repülését a levegőben.

Ebben az évben egy nagyon erős angol dominancia jellemezte a sorozatot. A legjobb 8 csapat közt 4, a legjobb 4 csapat közt 3 indult a Premier League-ből. Az elődöntőben a vörös ördögök összesen egyetlen találata a Barcelona ellen elég volt a döntőbe jutáshoz, míg a másik ágon a Chelsea és a Liverpool csak a második meccs hosszabbításában tudott dűlőre jutni, előbbiek javára.

Ez volt Oroszország első Bajnokok Ligája döntője, amelyet óriási ünnepséggel kezdtek. A mérkőzés 26. percében Cristiano Ronaldo 2,5 méter magasra ugrott és fejjel a kapuba bólintotta a labdát. A válaszra az első félidő végéig kellett várni, Lampard vágta a kapuba a labdát. Ezt követően 80 percnyi állóháború következett, amelynek végén az egyik legizgalmasabb büntetőpárbajra került sor. Ronaldo a harmadikként rúgott és meglepetésre kihagyta, így a Chelsea előnyhöz jutott. Az utolsó büntetőhöz a kékek csapatkapitánya John Terry állt, de a vizes talajon megcsúszott és fölé lőtte. Ezt követően még 4 büntető következett, amelynek végén Anelka hibázott, így a United nyerte a 2008-as BL döntőt.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!