2013 BL DÖNTŐ

A 2012/2013 szezon Bajnokok Ligája döntője a 90 000 férőhellyel büszkélkedő Wembley stadionban Londonban került megrendezésre. A döntőben német házibajnokságra került sor.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A labda vizuális megjelenése a „Futball Otthonában” korábban játszott hat BEK és BL döntőt tükrözi. Két évvel korábban ugyanebben a stadionban tartották a Bajnokok Ligája döntőjét, így újrázni egy ütős festéssel igazi kihívás, de legtöbben egyetértünk abban, hogy sikerült. A lila alapokon nyugvó arany kombinációja királyi választás az eseményre. A labda egy teljesen új felületet kapott az előző évhez képest, amely lágyabb, puhább a korábbiakhoz képest.

A csoportkörben mindig történik valami esemény, amire nem éri meg fogadni. A tavalyi győztes Chelsea búcsúzott a tornától, méghozzá pontegyenlőséggel a Shakhtar Donetsk csapatával. Ugyanakkor a több idegenbeli gól miatt kiestek. A kieséses szakasz két meglepetése a Malága és a Galatasaray csapatai voltak, mivel a legjobb 8 csapatig jutottak. A müncheniek kényelmesen 7-0 gólaránnyal győzték le a Barcelonát, míg a dortmundiak 4-3 összesítéssel győzedelmeskedtek a Real Madriddal szemben.

A döntő házirangadóját a bajorok kezdték jobban. Mandzukic 60. percben szerzett gólt, de Gündogan a 68. percben egyenlített. A mérkőzést döntő találatot végül Robben az utolsó előtti percben lőtte, legyőzve ezzel a Klopp által irányított sárga-fekete alakulatot.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!