2014 BL DÖNTŐ

A 2013/2014 szezon Bajnokok Ligája döntője Portugáliában, Lisszabonban került megrendezésre. A torna a Real Madrid 10. BL trófeáját adta a matracosok ellen.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A labda külsejének inspirációja ebben az évben Portugália örökségét reprezentálja, mint büszke tengerjáró nemzet. A kék különböző árnyalatai azt tükrözik, hogy az ég és a tenger összeér a horizonton, amely fontos szerepet játszik a hajózás tekintetében a város életében. A narancs a főváros narancssárga tetejű házairól tanúskodik, amelyek Lisszabon magas dombjairól látszik.

A csoportkör legérdekesebb pillanata az F csoport utolsó mérkőzése volt, ahol is a Borussia Dortmund, az Arsenal és a Napoli is 12-12-12 pontot szerzett, de végül utóbbi a gólkülönbség aránya miatt búcsúzni kényszerült a csillagos labda varázsától. A Real Madrid a kieséses szakaszban elképesztő 17 gólt szerzett 6 mérkőzésen, míg az Atletico Madridnak mindig két mérkőzésre volt szüksége, hogy bebiztosítsa döntőbe jutását.

A döntő talán az egyik legizgalmasabb párharcot hozta. Godin 36. percben szerzett találata előnyt adott a királyiak együttese ellen, de Ramos a 90+3. percben utolsó pillanatban szerzett egyenlítő találatot. A hosszabbításban nem kímélték a blankók a vörös-fehér csapatot. 3 gólt is lőttek, 110. percben Bale, 118. percben Marcelo, végül büntetővel Ronaldo megszerezte azévi 17. BL találatát.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!