2018 BL DÖNTŐ

A 2017/2018 szezon Bajnokok Ligája döntője egy nem megszokott helyszínre került, méghozzá Ukrajna fővárosa Kijev adott otthont az eseménynek, ahol a Real Madrid megszerezte történetének 13. BL trófeáját.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A helyszín meglepő módon Kijevre esett, amely nem EU tagállam. Legutóbb erre 2008-ban volt példa, amikor Moszkvában tartották a döntőt. A dizájnt tekintve a mai napig kérdéses, mit is akar ábrázolni a tervező, de az ukrán nemzeti színek egyértelműen felfedezhetőek rajta. Nem ez a legizgalmasabb labda, de a döntő már más tészta.

A csoportkör után, ahogy az előző labdánál említettem is a PSG a Real Madriddal találkozott, amely kétszeres címvédőként könnyedén jutott a következő fordulóba. Ezután következett Cristiano Ronaldo híres gólja, az olló a Juventus ellen, míg a másik oldalon a Barcelona a Roma ellen szenvedett vereséget és Peter Drury legendás kommentálása a mai napig felborzolja a szőrt a hátakon: "Róma a romjaiból támadt fel! Manolas, a Görög Isten Rómában!"

A döntő a Liverpool és a Real Madrid között zajlott az olimpiai stadionban. A meccs előtti hangulatért Dua Lipa gondoskodott, amely számokat a Liverpool szurkolói énekeltek. A mérkőzésen Salah Ramos által megsérült, majd a kapus Karius is enyhe agyrázkódást szenvedett, így fordulhatott elő, hogy a csereként beálló Gareth Bale egy távoli lövéssel és egy ollóval is gólt szerzett. A végeredmény 3-1 lett.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!