2018/19 BL

2018/2019 Bajnokok Ligája döntőjét Madridban a Wanda Metropolitanoban rendezték. A Liverpool és a Tottenham együttesei jutottak be a végső összecsapásra, de a kieséses szakasz óriási mérkőzéseket, fordulatokat hozott.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

Hagyományosan a Bajnokok Ligája csoportkörét követően bemutatják a kieséses szakaszra érvényes új labdát, amely hasonlóan a fordított dizájnnal rendelkező kék színű labdával megegyező festést kapott. A fehér csillagpanelek kontrasztot alkotnak a labda többi részét borító élénk piros grafikai nyomattal. Háromszintű digitális "glitch" grafika készült, amely merész modern megjelenést kölcsönöz a labdának.

A kieséses szakasz legemlékezetesebb meccsei egyértelműen az elődöntők voltak. A Barcelona Messi óriási szabadrúgás góljával 3-0 végeredménnyel feküdt nyugovóra az első forduló után, ahogyan az Ajax fiatalságai is 0-1 idegenbeli előnnyel pihentek le. A visszavágón azonban Origi híres szögletét követően 4-3 összesítéssel nyertek a vörösök, míg a Spurs alakulat 3-2-es idegenbeli győzelmével jutott a döntőbe.

A döntő ugyanakkor minden idők egyik legunalmasabbjaként vonult be a történelem könyvekbe. Salah korai büntetőjét Origi toldotta meg egy góllal, így alakult ki a 2-0 végeredmény megszerezve ezzel a Liverpool 6. BL trófeáját, amellyel az örökranglista 3. helyére kerültek a Real Madrid, Manchester United csapatait követve.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!
Kapcsolat fül