2020 BL DÖNTŐ

2019/2020 Bajnokok Ligája döntőjét Isztanbulban az Olimpia Park stadionban rendezték volna meg, ha nem jött volna közbe a pandémia, amely elsöpört mindent, ami eddig hagyomány volt.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

Az inspirációt a fogadó városból merítették, ahol kelet találkozik nyugattal, a bonyolult dizájn Isztambul térképének kézzel rajzolt művészi értelmezése, amely egyedülállóan áthidalja Európa és Ázsia kontinenseit. Isztambul mély művészeti kultúráját kiemelve a fehér csillagokat a város kézzel nyomtatott térképével ellentétben helyezték el. A Boszporusz, a városon áthaladó természetes vízi út áll a bál középpontjában. A feltűnő lila színezetet a folyó felett keletről nyugatra lenyugvó nap világítja meg.

Isztanbulban már volt Bajnokok Ligája döntője, amelyet Liverpool nyert, az előző évi címvédő. Ugyanakkor a vörösök a matracosoktól kaptak ki a februári legjobb 16 között, így számukra véget ért a torna, ahogy egy időre mindenkinek. Ugyanis a pandémia közbeszólt és minden mérkőzést több hónapra felfüggesztettek. Nemcsak a BL döntő, az Európa Bajnokságot is elhalasztották. A torna július 10-én folytatódott nézők nélkül.

A döntőt nem Isztanbulban, hanem végül Lisszabonban rendezték meg, ahol a PSG együttese Thomas Tuchel vezénylése alatt Lőw Zsolt másodedzővel felállva nézett farkasszemet a Bayern München együttesével. Coman 59. percben szerzett góljával a bajorok hódították el a trófeát. A mérkőzést nézők nélkül rendezték.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!
Kapcsolat fül