2020/21 BL

2020/2021 Bajnokok Ligája szezonjában újra egy magyar csapat jutott a csoportkörbe a Ferencváros személyében, ahol olyan csapatok ellen kellett megmérkőznie, mint az FC Barcelona Messivel, a Juventus Ronaldoval és a Dynamo Kiev csapataival.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A labda elsőre kissé unalmas lehet a maga szürkés festésével, azonban az érdekes újítások a részletekben rejlenek. A labda egy új belső struktúrát kapott, amelytől kicsit pattogósabb lett elődeihez képest. Ezen felül a paneleken dombornyomott 1-2 mm nagyságú csillagok jelentek meg, amely a hamisítás ellen védi a terméket. A labda egy fényes réteget is kapott, amely tapadósabb a korábbinál.

A Ferencváros együttese az 1995/96 szezont követően jutott újra BL csoportkörbe. Ez idő alatt csak a Debrecen együttesének sikerült ugyanezen bravúr 11 évvel ezelőtt. A csapat a Djurgårdens, Celtic, Dinamo Zagreb együtteseket legyőzve jutott a főtáblára, ahol a sorsolást követően egyértelműen a halálcsoportba került a Barcelona és a Juventus csapataival.

A csoportkör meccsein a Ferencváros 1 pontot szerzett, 5 gólt jegyzett, egyet Myrto Uzuni által, aki Ronaldo híres gólörömét imitálva rögtön a nemzetközi média középpontjába került és megkapta az "Uzunaldo" becenevet.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!
Kapcsolat fül