2021 BL DÖNTŐ

A 2020/2021 Bajnokok Ligája döntőjének helyszíne nem változott, Isztanbult választották helyszínnek, de a Covid-19 miatt ismét elmaradt, pedig egy igazán különleges labdával játszották azt.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A csoportkört követően szokásosan egy másfajta labdával játszanak az arra méltóak. Ebben a szezonban a labda 14 csillagja fehér, míg a 20 közbenső panel az előző 20 év Bajnokok Ligája döntőjében használt labda egy-egy részletét kapta. Érdekesség, hogy eredetileg aranyszínű csillagokkal készült a labda, azonban a jobb láthatóság érdekében fehérek maradtak azok.

A kieséses szakaszban komolyabb csillaghullás következett be. A címvédő bajorokat a tavalyi második helyezett a PSG búcsúztatta. A Real Madrid 2019 bajnokát a Liverpoolt küldte haza a negyeddöntőkben. Ugyanakkor az elődöntőkből két angol csapat a Manchester City és a Chelsea jutott tovább. Előbbi csapat az első, utóbbi csapat a második BL címe felé tartott.

A döntő még a pandémia árnyékában került megrendezésre Isztanbul helyett Portoban, Portugáliában, így a piros-zöld lobogóval rendelkező állam egymás után kétszer rendezhetett BL döntőt. A mérkőzést kicsivel többen, mint 11 000-en nézhették meg a helyszínen, amit a tavalyi döntőt elbukó Thomas Tuchel és Lőw Zsolt vezette Chelsea FC nyert 1-0-ra Havertz góljával.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!
Kapcsolat fül