BEAU JEU

2016 az egyik legfontosabb dátum a magyar futball életében, hiszen ekkor jutott ki először az új évszázadban a nemzeti tizenegy nagy nemzetközi tornára. A francia rendezésű bajnokság a válogatott elképesztő menetelését hozta, és kicsábította a magyarokat az utcára ünnepelni.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A háromcsíkos márka a Beau Jeu nevet adta a labdának, ami nyersre fordítva "jó játék"-ot jelent. Érdekesség, hogy a magyar közben "Bözsi"-nek hívott labda valóban eredményes játékot hozott mind a magyar, mind a francia csapatnak.
Visszatérve az elnevezésre, a pontos fordítás "szép játék", azonban ezt a szlogent a nagy konkurens éveken keresztül használta, csak portugál nyelven a brazil-foci kultúrát népszerűsítve "Joga Bonito" néven.

A labda a 2014-es Világbajnokság labdájának leszármazottja, amely a Brazuca nevet viselte. 6 teljesen azonos panelből épül fel, amelyek egy négyágú propellerre hasonlítanak leginkább. A labdában egyetlen egy komoly változtatás történt, mégpedig az, hogy egy simább felületet kapott a labda egy fényes bevonattal a korábbi érdesebb mattabb kivitel helyett. Érdekesség, hogy ez az anyag alkotta a profi meccslabdákat 2022-ig.

A 2015. november 12-én a legendás Zidane mutatta meg először a labdát a nagyközönség előtt. A labdáról természetesen nem hiányozhatott a trikolór (piros-fehér-kék) színek, némi ezüsttel meghintve, továbbá az E-U-R-O és a 2-0-1-6 karakterek keveréke. Az első játékszer, amit szinte egyáltalán nem illettek kritikával a játékosok.

A döntőlabda helyett ezen a tornán már a kieséses szakaszban átváltottak egy másik labdára, a "Fracas" elnevezésre, amely a meccsre kilátogató szurkolók kiabálására, ordítására, buzdítására utal.
A labda a "győztes mindent visz" mentalitásban készült, és magyarok számára is fontos játékszerről van szó, hiszen mi is játszottunk ezzel a labdával a legjobb 16 közt.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!
Kapcsolat fül