TANGO 12

Az Európa-Bajnokságok rendezése az elmúlt években már-már hagyománnyá alakult, miszerint több ország is közösen rendezi azt. A 2012-es évben Lengyelország és Ukrajna zsebelte be ezt a címet, ahová a spanyol alakulat címvédőként érkezett a 2008-as EB és a 2010-es VB után.

Eurokviz - 220 (#19)

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

Bevett szokássá vált az elmúlt nagy tornák alkalmával, hogy az adidas 4 évente fejleszt ki új labdát és 2 évente csinál egy "faceliftet", mint az autógyártók, amely nem jelent komoly változtatást, mégis elhiteti a felhasználóval, hogy egy teljesen új terméket kap. A Tango 12 ugyanakkor használja a Jabulani paneljeit, de egy teljesen új, sokkal több élt használó kialakítást kapott, hogy az ne szitáljon be a levegőben túlságosan.

A labda elvesztette a kiszámíthatatlan mozgását, de a játékszerre így sem érkezett panasz. Ez az első kínai labdája gyártónak - korábban Tájföldön készültek a tornák játékszerei. A labda, azonban tökéletesre vizsgázott, egyedül a ragasztásra lehetett némi panasz, miszerint sok gyűjtőnél besárgult, de a panelek jóval masszívabb poliuretán anyagból készültek.

A labdát, ha a neve alapján nem lenne egyértelmű az adidas ikonikus Tango labdájának dizájnja ihlette. Az eredeti 1978-as Argentínában rendezett világbajnokság festésével az üzletekben a mai napig találkozni. Ha már itt tartunk a labda festésénél, érdemes a részletekre is rácsodálkozni. A csoportkörben használt labdán a rendező országok színei mellett a rivalizálás, az egység és a szenvedély futball jelképeit láthatjuk.

A döntő labdájának ezüstjében pedig a kupát pillanthatjuk meg, amelyet végül a címvédő Spanyolország emelhetett a magasba. Érdekesség, hogy a piros-sárga alakulat az első csapat, amely "back-to-back champion" lett azaz duplázni tudott a torna történelmében.

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!
Kapcsolat fül