TEAMGEIST

A futball VB, amely megváltoztatta a futball legalapvetőbb eszközét, a focilabdát. A 2006-os Németországban rendezett világbajnokság a csapatszellem jegyében jött létre.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

A 2002-es labdarúgó világbajnokság sikerén felbuzdulva az adidas ismét a Molten japán cégcsoporttal közösen hozta létre az akkori játékszert, amely megreformálta a modern labdarúgást. A +Teamgeist elnevezésű bogyó 14 panelből áll, amelyek már nem a szokványos hat- és ötszög elemekből tevődik össze, hanem a 14 panel 6 db nyolcas formájú egységgé és 8 db propeller kinézetű elemmé oszlott. A németek célja a saját rendezésű világbajnokságra az volt, hogy létrehozzák a tökéletes gömböt.

A tükörsima felülettel, a ragasztott élekkel és a kevés csatlakozási élhosszal jelent meg a futballban az aerodinamika is. A labdára rengeteg játékos panaszkodott, miszerint kiszámíthatatlan mozgás jellemzi egyes lövéseknél, passzoknál. Ezzel a mozgással az adidas marketingje nem kalkulált, hiszen a labda dobozán is azt hirdette, hogy a labda pontosabb repülési tartományban működik.

Ahogy korábban említettük, ez az első VB labda, amelynek elemeit nem varrással, hanem ragasztással szerelték össze, ezáltal a labda nem tudott vizet felvenni a rések közé, így az esős körülmények közt is egy új játék alakult ki.

A termék külsejét rendkívül letisztult a korábbi évekhez képest csak is fehér alapon fekete dizájn jellemezte, némi arany csíkokkal. Egyetlen kivétel volt ez alól, a döntő labdája, amely fehér, pezsgő és hatalmas mennyiségű arany szín jellemezte.

ball4

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!
Kapcsolat fül