TRICOLORE

1998-ban Franciaország rendezte a Világbajnokságot, ahol olyan nevek vettek részt, mint Zidane, Ronaldo, Šuker, Batistuta, Vieri, Beckham, és még sokan mások.

ISMERD MEG A TÖRTÉNELMET!

Az 1998-as világbajnokság hivatalos labdáját talán leginkább arról lehet megismerni, hogy kék. A mai világban ez már semmi érdekes, de akkoriban nagyon is az volt. Ez volt az első színes focilabda, amellyel Világbajnokságot játszottak. Ugyanakkor az 1996-os Európa-Bajnokságon már színes volt a labda, de nem ennyire.

A labda a Tricolore nevet kapta, ami a francia zászlóra reflektál elsősorban, továbbá, hogy a játékszeren három szín jelenik meg fehér-kék-piros sorrendben. Ez az utolsó "Tango" dizájnnal ellátott labda, amely azt jelenti, hogy a hatszög panelek mentén találunk festést, míg az ötszögek többségében fehérek maradtak. A paneleket stilizált elemekkel, a francia identitás ikonikus részletei díszítik, mint a gall kakas vagy a TGV gyorsasága.

TRICOLORE_6

A legnagyobb különbség azonban a labda belsejében rejlett. Mikrogolyók jelenléte a belső rétegben kisebb sűrűséget, alacsonyabb hőtágulási együtthatót és nagyobb fajlagos szilárdságot eredményezett. Ennek eredményeként az Adidas Tricolore ragyogó alaktartást és jobb energiavisszaadást biztosított a lepattanóknál, így ideális labdává vált a csatároknak.

Az egész torna legérdekesebb mérkőzése egyértelműen a döntő volt, ahol a házigazda és a címvédő találkozott. A brazil tizenegy kezdőjéből hiányzott Ronaldo. A csodagyereket csak a második félidőre állították be, amire már késő volt, mivel Zidane duplájával már vezetett a hazai csapat. Végül Petit harmadik góljával Brazília elszenvedte történelme legnagyobb vereségét, amelyet azóta csak Németország tudott felülmúlni 2014-ben. Ez volt Franciaország első VB címe.

TRICOLORE_7

Érdekelne mobil focilabda kiállításunk?

ELÉRHETŐSÉGÜNK
Küldj nekünk üzenetet!
Kapcsolat fül